Gråskala med Bitcoin till massorna med nationella annonskampanjer

Grayscale Investments kommer att lansera en riksomfattande cryptocurrency-relaterad annonskampanj som avser att bekanta sig med branschen.

Grayscale Investments, Barry Silberts bitcoin och crypto-tillgångsföretag kommer att lansera en rikstäckande reklamkampanj i USA nästa vecka. Silbert, också grundaren av Digital Currency Group, meddelade det på Twitter några timmar tillbaka.

Gråskala „Att föra krypto till massorna“ i en annan annonskampanj

I en tweet som publicerades tidigare idag, ‚Grayscale CEO‘ Barry Silbert ‚tappade‘ nyheten om hans företags reklamkampanj som kommer live nästa vecka. Det kommer att starta med en TV-reklam på CNBC, MSNBC, FOX och FOX Business, sade han.

Genom denna kampanj avser Bitcoin Era att utbilda och skapa medvetenhet om bitcoin och cryptocurrencies i allmänhet.

Tillkännagivandet fick främst positiva svar från crypto Twitter. Ganska många människor föreslog emellertid att kampanjen skulle genomföras med en seriös pedagogisk inställning, eftersom detta inte var den första för Gråskala.

Det institutionella investeringsinriktade företaget med kryptotillgångar har redan visat på TV med “ Drop Gold “ -kampanjen, som enligt många inte gjorde annat än att kittla deras roliga ben.

Kommentatorerna tappade inte heller någon chans att spekulera över exponeringen av sina favoritmynt i den „ultimata shill-showen.“ Kommer kampanjen att tjäna dess avsedda syfte att verkligen utarbeta fördelarna med krypto för massorna? Det återstår att se.

Inte den första utbredda Cryptocurrency-reklamkampanjen

Gråskala är inte det första New York-baserade kryptoföretaget som marknadsför kryptotillgångar för människor. Tvillingarna Winklevoss ledde den digitala tillgångsutbytet Gemini som också ligger i Big Apple, har redan varit där. Och hur?

Redan i början av förra året sågs en „kryptobuss“ med meddelandet „Krypto utan kaos“ göra rundor av stadens gator.

Tvillingarna Winklevoss Tvillingar

Enligt en Marketwatch- rapport som publicerades den 10 januari 2019, lägger Gemini också ut annonser på tunnelbilar, taxitoppar, busshållplatser och publicerade till och med en hemsidaannons i New York Times. Det var inte något liknande Grayscales Drop Gold-kampanj men skickade meddelandet över mycket mer subtilt.

Sammantaget är det goda nyheter att se cryptocurrency-centrerade företag komma ut och göra försök att utbilda människor om digitala tillgångar och samtidigt främja rymden. Det är nästan 12 år sedan Bitcoin lanserades. Branschen förtjänar detta.

Speciellt när adoptionsgraden är hög och människor väljer bitcoin eller någon annan kryptotillgång för att parkera sin rikedom.